Brack Barn

Bairín breac of Barmbrack is een Iers brood met rozijnen en fruit wat al lang bij de Ieren wordt gemaakt. Het zit tussen gewoon brood en een cake in en is licht zoet van smaak. Bairín breac betekent eigenlijk gespikkeld brood.

Dit heerlijke recept is absoluut de moeite waard om te maken!

Ingrediënt

  • 15 gr gist
  • 275 ml warme melk
  • 385 gr broodmeel
  • 1 ei
  • 50 gr boter
  • 50 gr suiker
  • 110 gr rozijnen
  • 50 gr fruit
  • 1/2 tl/tl suiker/water
  1. Mix de gist, warme melk en 110 gram bloem. Laat het 45 tot 60 minuten rijzen.
  2. Voeg de boter en ei toe. Daarna de bloem en de rest van de ingrediënten.
  3. Kneed het deeg en dek het af. Laat het 60 minuten liggen.
  4. Kneed het deeg nog eens.
  5. Breng het einde in het midden. Zorg dat het deeg effen is aan de onderkant. Draai het om en rol het uit tot 4 cm dik. Leg het op een ingevette bakplaat en laat het 30 minuten rijzen.
  6. Leg het in een voorverwarmde oven 300°C/gas 6. Wacht tot het goudbruin is.
  7. Laat het afkoelen op een ovenrooster.

Reageren

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *