Diner recepten

Chinese kalkoenspiezen met mie
(2 personen. Voedingswaarde; 420 kcal)

2 el sojasaus
1 tl tomatenpuree
1 tl suiker
zout en peper
225 g kalkoenfilets, in repen
125 g eiermie
¼ Chinese kool, in reepjes
50 g sugarsnaps of peultjes
¾ dl kippenbouillon (van tablet)

Verwarm de grill op de hoogste stand. Meng sojasaus, tomatenpuree, suiker, zout en peper. Roer de kalkoenfilet door de helft van het
tomatenpureemengsel. Rijg de kalkoenrepen aan satéstokjes en bak de spiezen 6 – 8 min. onder de grill, draai ze regelmatig om zodat de
kalkoen overal gelijkmatig gaar wordt. Kook de eiermie, kool en sugarsnaps ± 4 min. in kokend water met zout op een laag vuur. Verwarm
de kippenbouillon met de andere helft van het tomatenpureemengsel en laat het 3 – 5 min. zachtjes koken. Laat de mie met de groenten uitlekken en schep de saus er doorheen. Serveer de noedels met de gegrilde kalkoenspiezen.

 

—————————————–

Courgettesoep met witte bonen en pesto
(4 personen. Voedingswaarde; 410 kcal)

80 g middelgrote courgettes
1 dl olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden
½ groentebouillonblokje
1 dl slagroom
4 takjes peterselie, fijngesneden
1 eetl. pesto
peper en zout
400 g boterbonen (blikje), uitgelekt
75 g Parmezaanse kaas, geraspt

Snijd de courgettes over de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van 2½ cm. Verhit de olie in een ruime pan. Bak de knoflook en courgettes 15 min. op laag vuur tot ze lichtbruin en zacht zijn. Voeg een ½ liter water en het bouillonblokje toe. Breng de soep aan de kook
en neem de pan van het vuur. Pureer ¾ van het mengsel in de keukenmachine of met de staafmixer. Giet terug in de pan en voeg room,
peterselie en pesto toe. Breng de soep op smaak met peper en zout. Voeg de bonen toe en laat even sudderen. Schep de soep in borden en strooi de kaas erover. Lekker met salade met notendressing en Italiaans brood.

———————————–

Mager stoofpotje
(2 personen. Voedingswaarde; 390 kcal)

300 gram kipfilet in dobbelsteentjes
zout en peper
40 gram dieetmargarine
400 gram voorgekookte krieltjes
100 gram gepelde sjalotjes
1 rode en 1 groene paprika in reepjes
2 tl rozemarijn
1 deciliter (kippen)bouillon

Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Verhit de boter in een braad- of hapjespan en bak de kip rondom bruin. Neem de kip uit de pan. Bak in dezelfde pan zachtjes de krieltjes, sjalotjes, paprika en rozemarijn ongeveer 10 minuten. Voeg de bouillon toe en stoof op een laag vuur ongeveer 15 minuten (met de deksel op de pan). Voeg de crème fraiche en kip erbij en stoof dit nog 5 minuten mee.

———————————–

Ovenschotel met gemengde groenten en een krokante havermoutkorst
(4 personen. Voedingswaarde; 380 kcal)

200 gram sperziebonen
200 gram bloemkoolroosjes
200 gram broccoliroosjes
200 gram wortel, in stukjes
50 gram boter, in blokjes
1 teentje knoflook, geperst
2 sjalotjes, fijngesnipperd
100 gram havermout
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
boter om in te vetten
mespuntje zout

Verwarm de oven voor op 200°C. Stoom de sperziebonen circa 5 minuten in een stoompan. Stoom vervolgens de bloemkool, broccoli en wortel 10
minuten mee. Kneed in een kom boter, knoflook, sjalotjes, havermout, parmezaanse kaas en zout door elkaar tot een kruimeldeeg. Schep de
groenten in de ovenschaal en verdeel het deeg over de groenten. Bak de schotel circa 15 minuten in de oven tot de korst goudbruin en knapperig
is. Lekker met zilvervliesrijst.

——————————–

Macaroni-omelet met champignons
(2 personen. Voedingswaarde; 385 kcal)

40 gram spiraal macaroni
25 gram ontbijtspek
1 kleine ui
½ bakje champignons
½ el citroensap
1 kleine tomaat
25 gram margarine
zout en peper
2 eieren
1 el melk
1 tl basilicum
2 el geraspte (belegen) kaas

In pan macaroni koken volgens gebruiksaanwijzing. Ontbijtspek in stukjes snijden of knippen. Ui pellen en fijnsnipperen. Met keukenpapier champignons schoonvegen. In plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Tomaat wassen. Halveren en pitjes verwijderen. Tomaat in stukjes snijden. In pan 1 el margarine verhitten. Ontbijtspek en ui ± 3 min. zachtjes bakken. Champignons en tomaat toevoegen. ± 3 min. meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen in kom eieren loskloppen met melk.
Toevoegen: macaroni, basilicum, zout en peper. Door elkaar mengen. In koekenpan rest van margarine verhitten. Macaronimengsel erin schenken en laten uitvloeien. Zachtjes bakken tot bovenkant bijna droog is. Keren en andere kant lichtbruin bakken. Champignonmengsel op omelet scheppen.
Omelet dubbelklappen. Kaas erover strooien. Deksel op pan doen. Kaas in ± 1 min. laten smelten. Aan tafel halveren. Lekker met aardappelpuree en spinaziesalade met radijs.

Meer op Slanke Recepten

 

Reageren

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *