Recept pruim-noten taartje

Een recept voor pruim-noten taartje:

Ingrediënten (voor ca 30 kleine stuks en 15 tompouceformaatjes)

  • 500 gr gedroogde, pitloze & gewelde pruimen
  • 440 gr bloem
  • 300 gr roomboter
  • 300 gr (fijne) kristalsuiker
  • 150 gr gehakte walnoten
  • 80 gr amandelen
  • 200 ml appelsap
  • 120 ml perensap
  • 6 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 tl vanille aroma
  • olie/boter voor invetten
  1. De oven moet je voorverwarmen op 150 tot 160 graden.
  2. Vet een 35x35cm bakblik in
  3. Doe de appel- en perensap in een pannetje met de pruimen erbij en laat het koken. Laat vervolgens op een zacht vuurtje verder pruttelen en laat de pruimen zoveel mogelijk opnemen. (ca 15 minuten)
  4. Meng de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder en vanille aroma in een kom en klop het met de mixer tot een glad en luchtig mengsel (niet té luchtig).
  5. Voeg de helft van de walnoten bij het deeg.
  6. Pak de staafmixer en pureer de appel-, peren-, pruimensap tot een gladde mousse.
  7. Breng vervolgens eerst het deeg in het bakblik en daaroverheen de mousse.
  8. Strooi de walnoten er over en daarna de amandelen.
  9. Doe hem in de (voorverwarmde) oven en laat hem er zeker 60 minuten in zitten.

Reageren

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *