Veganistische Cupcakes

Supersimpel zelf veganistische cupcakes bakken

Ingrediënten (12 cupcakes)

  • 240 ml soja melk
  • 225 gram bloem
  • 100 gram rietsuiker
  • 80 ml olie
  • 2 tl vanille extract
  • 2 el maïzena
  • 1 tl appel azijn
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
Benodigdheden
  • Cupcake vormpjes
  • Oven
  • Kom
  • Houten spatel
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg alvast de cupcake-vormpjes klaar.
  • Mix de soja melk en azijn en laat het even staan.
  • Zeef de bloem, maïzena, bakpoeder en zout. Meng het goed door elkaar.
  • Meng nu de sojamelk met de olie en vanille.
  • Meng vervolgens het bloem erbij.
  • Roer het deeg voor ongeveer 5-7 minuten zodat het lekker luchtig wordt.
  • Voeg nu de rietsuiker erbij.
  • Doe de cupcakes in de vormpjes en zet het 20 minuten in de oven.

Reageren

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *